Pravila privatnosti – GDPR

  • TKO SMO MI

Adresa naše web-stranice je: https://www.robertobilic.com

KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO I ZAŠTO

KOMENTARI

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako bi lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

MULTIMEDIJA

Ako prenosite sliku ili fotografiju na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos datoteka koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

KONTAKT FORME

Kada nas posjetitelj kontaktira putem kontakt forme, osim imena i prezimena, e-mail adrese koje su obavezni podaci mogu se prikupljati i podaci o vašoj internetskoj stranici. Vašu e-mail adresu ćemo koristiti isključivo da bi vam mogli odgovoriti na vaš upit.

KOLAČIĆI

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

UPRAVLJANE KOLAČIĆIMA U PREGLEDNICIMA:

UGRAĐENI SADRŽAJ S DRUGIH WEB-STRANICA

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

ANALITIKE

Za analizu posjeta web stranice www.robertobilic.com koristimo webalizer lociran unutar našeg hostinga. Ove podatke koristimo da bi bolje shvatili posjete i poboljšali vaše korisničko iskustvo. Od podataka prikupljamo državu iz koje dolazite, koji preglednik koristite, koji operativni sustav koristite, rezoluciju ekrana i dr. Podaci su anonimizirani i ne mogu se povezati sa određenim korisnikom, već su to općeniti podaci. Osim lokalne statistike koristimo i Google Analytics za analizu prometa. Podaci su također anonimni i određenog vremenskog trajanja.

S KIME DIJELIMO VAŠE PODATKE

Vaše podatke koji su smješteni kod nas pristup imaju vlasnik ove internetske stranice, te administrativno osoblje Plus hostinga. Ti podaci se neće dijeliti s drugim osobama, osim za moguće pravne radnje. Privremeno je onemogućena Google statistika radi EU direktive o privatnosti.  Ako zatražite ponovno postavljanje lozinke, vaša IP adresa bit će uključena u poruku e-pošte za ponovno postavljanje.

KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

KOJA PRAVA IMATE NAD SVOJIM PODACIMA

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

GDJE ŠALJEMO VAŠE PODATKE

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

NAŠE KONTAKT INFORMACIJE

Za sve informacije vezane uz privatnost na ovoj stranici možete nas kontaktirati putem kontakt forme.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi poboljšanja funkcionalnosti same stranice i radi boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića se mogu kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima pogledajte ovdje.
Prihvaćam
Roberto Bilić Photography