Ljeto u Istri 2022.

Ljeto u Istri 2022.

Ljeto u Istri. Nakon posljednih godina lockdowna radi Covid-19 pandemije i otkazivanja raznih događanja, ove godine se situacija napokon mijenja. U nastavku ovog teksta donosim vam nekoliko preporuka događanja u Istri koja svakako morate posjetiti. 

NAPOMENA: Ne odgovaram za točnost podataka pronađenih na društvenim stranicama organizatora. Moguća su odstupanja od najavljenog termina ili druge promjene. Truditi ću se redovito ažurirati ovu objavu do kraja ljeta, ali svakako preporučujem da pratite stranice organizatora događanja.

Posljednje ažuriranje: 23.07.2022.

Viteški turnir na Srednjovjekovnom festivalu u Svetvinčentu

Srednjovjekovni festival Svetvinčenat

I ove se godine u mjestu Svetvinčenat održava Srednjovjekovni festival u mjestu Svetvinčenat. Na festivalu možete vidjeti borbe vitezova, lov na vješticu, sokolove i sove Sokolary iz grada Sv. Bavona i raznih drugih zanimljivosti. Festival će se održavati od 5. do 7. kolovoza. ( Galerija fotografija )

Anton Lachky company - Festival plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu

Festival plesa i neverbalnog kazališta

U organizaciji Zagrebačkog plesnog ansambla u mjestu Svetvinčenat se održava Festival plesa i neverbalnog kazališta. Festival je najavljen u terminu od 22. do 24. srpnja. Najavljeni su brojni umjetnici iz cijelog svijeta, a program možete pogledati na službenim stranicama Festivala plesa i neverbalnog kazališta. ( Galerija fotografija )

Borba gladijatora - 7

Spectacvla Antiqva

Svako ljeto u Puli se tijekom ljetnih mjeseci održavaju Dani antike i Spectacvla Antiqva, borbe gladijatora. Na Danima antike se na pulskom forumu uprizoruje život i rad u doba rimljana. Što su stari rimljani jeli, kako su se oblačili, koje oružje su koristili rimski vojnici i gladijatori. Spektakl je svakako borba gladijatora u rimskom amfiteatru u Puli. Više o Danima antike i Spectacvla Antiqva možete pročitati na stranicama Pulske turističke zajednice i Udruge Spectacula Antiqua – Ludus Histricus. ( Galerija fotografija )

maska @ Legendfest 2018.

Legendfest

U Pićnu se 30. srpnja održava Legendfest. To je mistični festival kojemu je cilj upoznavanje posjetitelja sa hrvatskom nematerijalnom baštinom, brojnim legendama i pričama. Organizator Legendfesta je udruga Val kulture. 15. Pićan LegendFest će se održati 30. srpnja u Pićnu.

Ima još događanja koja preporučujem, ali nemam nikakvih informacija o organizaciji, pa će biti naknadno dodana. Ukoliko posjetite neka od ovih događanja, nadam se da će vam se sviđati i da se budete zabavljali. Ugodan boravak u Istarskoj županiji vam želim.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi poboljšanja funkcionalnosti same stranice i radi boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića se mogu kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima pogledajte ovdje.
Prihvaćam
Roberto Bilić Photography